Burn-out/stress

 

"Toen ik voor het eerst bij Ria kwam, wist ik niet wat ik moest verwachten. Ik voelde me meteen op mijn gemak; we hadden dan ook meteen een klik. Een lieve, kundige vrouw, waarbij je je hart kunt luchten maar die je ook sterker zal maken gedurende de sessies. Ik ben heel blij dat ik Ria heb ontmoet. Zij heeft mij de juiste weg laten bewandelen, waardoor ik nu weer goed in mijn vel zit. Ik beveel haar van harte aan en gun iedereen zo'n persoonlijke begeleiding."
Caroline, 42 jaar, administratief medewerkster

●●●●

"Ik heb de begeleiding en het contact als zeer prettig en zinvol ervaren. En in het begin ook als confronterend waardoor ik vooral zelf ben geactiveerd om te onderzoeken waar ik zelf invloed op had en heb en wat ik zelf kon veranderen.

Ria heeft een open en prettige houding, en is duidelijk en concreet zonder te oordelen.
Het heeft mij weer aangezet om in kaart te brengen wat ik zelf belangrijk vind, waar mijn verantwoordelijkheden liggen en welke grenzen ik wil hanteren."
Meta Aukes, 54 jaar, maatschappelijk werkster

●●●●

“In maart 2012 raakte ik overspannen van mijn werk als leerkracht. Ria heeft mij op een hele fijne en warme wijze ondersteund en begeleid in mijn herstelproces. Zo kreeg ik na elke sessie veelal schriftelijke opdrachten, waar ik thuis in alle rust aan kon werken.
In de gesprekken daarover met haar stelde zij voor mij op dat moment de juiste vragen, kon ze op gepaste momenten meer uitleg geven over wat er aan de hand was en stelde zij mij vooral op mijn gemak.
Ik heb enorm veel over mezelf geleerd en ook opnieuw ontdekt. Op dit moment ben ik weer met veel plezier aan het werk. Ik sta nu anders in mijn baan en ook anders in het leven en dat zie ik als een groot geschenk!”
 
Janni Meedendorp, leerkracht basisonderwijs

●●●●

"Ik heb Ria ervaren als een empathische, betrokken hulpverlener die de gesprekken goed voorbereid en doelgericht werkt. Het traject bij Ria heeft me geholpen mijn gevoelens meer te gaan erkennen, maar ook in daden om te zetten. Hierdoor durf ik meer op mijn intuïtie af te gaan en kan ik makkelijker mijn grenzen aangeven. Ook heb ik van Ria geleerd op een gezondere, accepterende manier met mijn klachten om te gaan, waardoor ik meer rust en stabiliteit ervaar."
N.S., 32 jaar, psycholoog 

●●●●

"In 1 jaar tijd heb ik 2x de diagnose "burn-out" gehad. Alsmaar doorgaan met werken en van een heel druk metropolis-leven naar geen sociaal leven, alleen nog maar alles voor de carrière, 60 uur per week en dat 10 jaar lang. Dat moet een keer fout gaan, en dat deed het.

Ik heb vervolgens mijn ontslag genomen en ben veel gaan rusten, nog gezonder eten, wandelen en de situatie te accepteren. En ik merkte dat ik behoefte kreeg om met iemand te gaan praten, maar de jonge net-afgestudeerde psychologe van de huisartsenpraktijk, 'kon mij niet aan'. Daar heb ik gewoon 'mooi weer' gespeeld. Dat werkte niet; ik moest tot de kern van mezelf gaan komen, om straks niet weer opnieuw de fout in te gaan.

Tot ik dus met Ria in contact kwam via internet. Tijdens ons kennismakingsgesprek in haar werkkamer herkende Ria mijn carrière/burn-out-situatie direct door haar eigen achtergrond. Dat vond ik al ontzettend fijn, (h)erkenning en ik kon mezelf zijn bij Ria. En de sessies die we vervolgens hebben gehad, waren steeds een bevestiging voor mij dat ik nu goed bezig ben met mijn herstel. Ria is een prettige vrouw die vol aandacht luistert, en je op een hele aangename genuanceerde manier bijstuurt, adviezen en tips geeft, en dan loop je met een blij gevoel weer naar buiten.

Vooral met de volgende stap zal ik Ria nog vaak genoeg om advies gaan vragen; ik heb namelijk besloten mijn eigen bedrijf op te gaan zetten. Niet meer 60 uur per week, niet meer voor onbegripvol management, en geen onnodige stress meer. Maar de balans zien te vinden tussen af en toe hard werken en met rust en met respect voor mezelf. Daarbij vind ik het heel fijn dat ik af en toe op Ria terug kan vallen middels een sessie, niet alleen afgelopen jaar maar ook in de toekomst!"
Susanne, 35 jaar, architect

 

Natuurcoaching

"Op een zomerdag heb ik samen met Ria in een prachtig duinlandschap een natuurcoachingsessie gedaan. We liepen eerst in stilte rond, waarna ik een plek mocht uitkiezen om te beginnen. Door de vragen die Ria stelde, werden me een boel dingen duidelijk uit het verleden, maar ook hoe ik daarmee om kan gaan in het nu en in de toekomst. Het was buitengewoon verhelderend en inspirerend en iedere keer dat ik eraan terugdenk, voel ik me weer blij en heb ik het vertrouwen op de goede weg te zijn......"
Barbara, 57 jaar

●●●●

"Tijdens de wandeling heeft de natuur me veel laten zien. Ik hoorde mezelf dingen uiten, waar ik niet over leek na te denken. Ze kwamen van een plek in mezelf, waar vanuit het gewoon in woorden naar buiten kwam. De natuur is een mooie, heldere, niets verhullende spiegel. Ria geeft heldere opdrachten en stelt kernachtige vragen. Een mooie ervaring!"
Janni, 49 jaar

●●●●

"Natuurcoaching geeft ruimte om letterlijk adem te halen, de natuur te ruiken en de wind te voelen. Het zette me met beide benen op de grond, waardoor ik realistischer naar mijn huidige situatie kon kijken. Ria haar aanwezigheid zorgde voor structuur en rust. Ook vond ik het erg prettig dat ze mijn zelfvertrouwen wist te activeren, waardoor ik de sessie kon afsluiten met een relaxed gevoel vol zelfvertrouwen."
Trees, 30 jaar

●●●●

"De wandelsessie was diepgaand, misschien wel therapeutisch, Ria heeft dat goed kunnen leiden en begeleiden. Het in de natuur zijn en je vrij kunnen bewegen voelt daarbij heel goed."
Patrice, 39 jaar

●●●●

"Ik heb erg genoten van onze wandeling in de natuur, ben erg onder de indruk van wat het met mij gedaan heeft. Dat de natuur mooi is wist ik wel maar dat het me ook zo kon helpen dingen duidelijk voor jezelf te krijgen is voor mij een openbaring."
Evelina, 50 jaar

●●●●

"In een prachtige omgeving met Ria gewandeld.  Ze laat je op een prettige manier, met wat er in de natuur voor handen is, het proces zien, waar je op dat moment in zit. Ik hield er een positief gevoel aan over en het vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen. Een bijzondere ervaring!"
M.P., 57 jaar

●●●●

"Ria gaf me het vertrouwen, de rust en de ruimte om van moment tot moment te ervaren wat zich wel en ook wat zich níet voordeed.
Ik kon letterlijk en figuurlijk 'stap voor stap' alle verwachtingen en het denken over de thema's die ik me gesteld had los laten en me overgeven aan de verlangzaming en het stil zijn. Toen konden de fysieke impulsen, de gewaarwordingen en beelden zich vrijelijk ontvouwen - en me verrassen.

Ria begeleidde mijn proces voornamelijk in een voor mij weldadige stilte. En op precies de goede momenten stelde zij in mooie open bewoordingen de 'juiste' vragen.
Ik heb haar discrete, intuïtief-heldere coaching-in/met-de -natuur als zeer professioneel, verhelderend en heilzaam ervaren, en Ria als een fijn mens."

Criss

Leertherapie

"Ria heeft een fijne praktijkplek gecreëerd. Door haar zachte en warme uitstraling in combinatie met een zekere opgeruimdheid was het begin voor mij meteen goed. Als eerste jaars SPSO student was het mooi om tijdens de leertherapie te merken dat mijn hulpvraag verschillende mogelijkheden bood om mee aan het werk te gaan en dat Ria op mij afstemde hoe we daadwerkelijk aan de gang zijn geweest. Het was leerzaam dat zij haar overwegingen met mij deelde. Ook de waarde van goed gevulde bagage als therapeut heb ik in deze leertherapie ervaren."   
1e jaars studente SPSO

Loopbaan

"Ik wist zeker dat er iets moest veranderen, maar welke kant moet het nu op? Omdat ik onvoldoende inzicht had in mijn eigen behoeften, wensen, talenten en valkuilen, twijfelde ik erg welke stap ik op korte en lange termijn moest nemen in mijn carrière.
Ria heeft me verschillende handvatten aangereikt waardoor ik hier een beter inzicht in kreeg. Zij heeft mij kunnen prikkelen om mijn gedachten aan te scherpen en meer richting te geven. Dit creëerde de benodigde rust om mijn pad te kunnen kiezen. Ik weet nu beter waar mijn sterke kanten liggen en weet welke richting ik op wil in mijn loopbaan. Daarnaast weet ik nu nóg beter dat een warm/prettig team voor mij een randvoorwaarde is waar ik geen compromissen op zou moeten sluiten.
Wat ik bijzonder vond, was het denkproces dat Ria triggerde. Ik dacht dat ik binnen kwam met een work-life-balance vraag, maar kwam snel tot de conclusie dat het vooral om de inhoud van mijn werk ging. Heel verhelderend."
 
Bregje, management consultant

●●●●

"Via een toenmalige collega die al goede ervaringen met Ria had, ben ik bij Ria terecht gekomen. Omdat ik door economische omstandigheden mijn baan ben kwijtgeraakt, heb ik door professionele begeleiding van Ria binnen twee maanden weer een nieuwe baan gevonden. Ria is niet alleen heel professioneel in haar aanpak maar heeft ook een groot empathisch vermogen. Hierdoor voel je je bij haar erg snel op je gemak en bovendien is zij een prettige, intelligente en warme gesprekspartner."
K. Jongeneel, secretarieel medewerkster

●●●●

“Ik heb veel steun gehad aan de gesprekken die we hebben gevoerd. Het was een zware tijd voor me, maar ik vond het altijd heel fijn om naar jou te gaan. Ik voelde me bij jou veilig en de sfeer tijdens de gesprekken was warm. Je hebt er voor gezorgd dat ik weer vertrouwen in mezelf heb gekregen en dat ik wat te bieden heb. Dank daarvoor!! Ik hoop dat ik binnenkort mijn talenten weer kan inzetten in een betaalde baan. Jij bent de eerste die het hoort!”
Ina, Management- en projectassistent

●●●●

“Via via ben ik bij Ria terecht gekomen om er achter te komen wat ik nu eigenlijk wil in mijn toekomstige carrière. Ria straalt rust uit en is een prettige gesprekspartner. Ze stelt je op je gemak en gaat stap voor stap met je op zoek naar een oplossing voor het vraagstuk waarmee je bij haar bent gekomen. Ze heeft me nuttige maar ook leuke huiswerkopdrachten meegegeven die in het daarop volgende gesprek uitgebreid besproken werden en waar ik veel aan heb gehad. In onze gesprekken merkte ik dat ze goed voorbereid was en er op dat moment helemaal voor mij was, dat vond ik erg prettig. Uiteindelijk maak je natuurlijk zelf de beslissing wat je met je loopbaan wil maar Ria ondersteunt je daarbij, is complimenteus :) en geeft je concrete handvatten. Ik kijk met veel plezier terug op onze gesprekken en ben erg blij dat ik door haar eindelijk beter weet wat ik wil én dat ik een keuze heb gemaakt voor een nieuwe baan!”
Mirjam Sloetjes, Projectcoördinator Trainingproducties

●●●●

“Ria is een zeer betrokken en professionele loopbaanadviseur, die mij compleet op mijn gemak wist te stellen en zich helemaal in mij verdiepte om zo goed in te kunnen spelen op mijn behoeften op dat moment, zonder het doel uit het oog te verliezen. Ria is ontzettend kundig en breed ontwikkeld in haar vakgebied. Bovendien is zij een hartelijke persoonlijkheid." 
Simone Bissels, Trainer Nederlandse taal en opleidingsadviseur bij taalinstituut Regina Coeli