Natuurcoaching

Natuurcoaching is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de natuur als extra hulpbron wordt gebruikt.

Als natuurcoach begeleid ik mensen in het prachtige duingebied bij Schoorl, in het Amsterdamse Bos of in een park bij jou in de buurt tijdens wandelingen, oefeningen en rituelen.
Tijdens de sessies wordt alles in de natuur gebruikt als inspiratiebron om daarmee het proces van de begeleiding te verrijken en te verdiepen. De natuur wordt daarmee een ‘tweede coach’. Bovendien werkt de natuur ontspannend voor lichaam en geest, wat sterk bijdraagt aan het krijgen van diepere inzichten en gevoelsbelevingen.

Tijdens een wandeling – afwisselend in stilte en in gesprek - staan we af en toe ook letterlijk stil om met de symbolen en metaforen van de natuur te werken. Een symbool biedt de mogelijkheid om een probleem buiten jezelf te plaatsen, waardoor je er letterlijk van een afstand naar kunt kijken. Door het symbool nauwkeurig te bestuderen en er vragen over te stellen, leg je weer de verbinding naar binnen, daar waar de antwoorden te vinden zijn.

Ik heb zelf kunnen ervaren hoe effectief deze manier van werken is. Keer op keer raak ik onder de indruk over hoe ik geďnspireerd word door de wijsheid en de kracht die in de natuur verborgen zit. De natuur werkt als een spiegel zonder kritiek, zonder oordeel. En daarnaast werkt de natuur enorm rustgevend.

Voor wie?
Voor iedereen die:
- aan het herstellen is van een burn-out
- anders met spanning en stress wil omgaan;
- assertiever wil worden;
- een levens- of loopbaanvraag heeft;
- een verlieservaring heeft meegemaakt;
- voor een lastige keuze staat;
- een innerlijk conflict wil oplossen.

Lees de reacties op: Testimonials

Praktische informatie
Startplek: Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl.
Bereikbaarheid: Openbaar vervoer: vanaf NS-station Alkmaar bus 151 naar Schoorl. Uitstappen bij halte Idenslaan. Auto: let op
, het navigatieadres is Heereweg 62, Schoorl. De weg hier tegenover is de Oorsprongweg. Parkeren op P2. Betaald parkeren: € 1,80 per uur, € 5 hele dag.

Startplek: Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos, Bosbaanweg 5, 1182 DA Amstelveen
Bereikbaarheid: www.amsterdamsebos.nl/algemene_onderdelen/routebeschrijving-0/

Een wandelsessie duurt ongeveer 90 minuten. Bel gerust voor meer informatie!
06-20472518